Particuliere klanten

Gepubliceerd door Aan 9 november 2015 in | Geen Reacties, wees de eerste.
Particuliere klanten

“Mindfulness.. het klinkt ietwat zweverig.
Ik sta graag met beide voeten op de grond, ik ben direct, ik houd van aanpakken, niet opgeven maar doorgaan. Jaren vocht ik tegen CVS (Chronisch Vermoeidheid Syndroom) en alle onbegrip en moeite die daarmee gepaard gaan. Ik stak veel energie in beter worden, een oplossing zoeken. Uiteindelijk liep ik vast, muurvast.
Ik gevechtstenue kwam ik bij Liesbeth terecht. Geen idee wat ze voor me kon doen, maar ik wilde niet opgeven dus dan toch maar dat Mindfulness proberen. Je weet het nooit…
Al pratend leerde ze me ‘voelen’ en ‘loslaten’. Mentaal hebben we flink zitten boksen vóórdat ik kon toegeven dat het vechten me behalve een hoop energieverlies niets opleverde. Ik leerde om niet vanuit mijn hoofd (oplossingen zoeken) maar vanuit mijn gevoel (ik ben moe, maar ik voel de warmte van de zon als ik even lekker zit) te redeneren. Ik leerde om (zelf bedachte zekerheden en verplichtingen) los te laten. Niet doorrennen tot al mijn taken zijn gedaan, maar tussendoor even stilstaan en voelen. Is er spanning, pijn of druk? Een paar keer bewust in en uit ademen geeft al ruimte in mijn lijf en hoofd!
Mindfulness gaat over ‘zijn’ en over ‘niet oordelen. Ik heb nog steeds CVS, ik ben nog steeds moe, en soms verdrietig en boos.. dat mag er zijn, dat mag ik voelen zonder er over te oordelen. Ik hoef het niet op te ossen. Ik mag genieten van het leven.
Mijn gevechtstenue heb ik verruild voor een hip en comfortabel vest waarin ik me lekker voel! Van vechten tegen ging ik naar leven met.. Niet zweverig, maar heel concreet!
Liesbeth bedankt voor je vertrouwen en je humor!”

 

“Liesbeth is in staat om je weer ‘in je kracht te zetten’. Op een voor mij plezierige en doeltreffende wijze. Een hernieuwde kennismaking met lijf en gedachten, soms confronterend en pijnlijk. Het afleren/loslaten werd makkelijker gemaakt omdat er een goed alternatief aangeboden werd.
Als je altijd blijft doen wat je daarvoor altijd deed, dan weet je wat je had en zal krijgen. Door losser te worden kreeg ik mijn stevigheid weer terug. Dank je Liesbeth.”  Nico

 

naamloos (5)“Hoofd en hart verbinden, je hebt het mij op vele wijzen laten voelen, zien en ervaren. Skippyballen, kussentjes , Rieki Panieki’s , Deug-Nieten, poppetjes op het bord, mindfulness, kaartjes met uiltjes;  ze gaven mij inzicht, energie en een andere manier van zijn en zien. Dit traject was als een soort reis en Liesbeth ontdekte en zocht op inspirerende eigen wijze met mij mee. Deze reis hielp mij om puzzelstukjes te herkennen en op hun plek te leggen. Ruimte te maken. Mijn verhaal is niet langer iets van losse stukjes en ik ook niet. Ik voel mij steeds meer thuis bij mij en weet nu hoe er te zijn voor mij zelf. Dank je Liesbeth dat je mij zag en mij hielp mijzelf te zien!”  Anne-Marie

 

 

“Dag Liesbeth,
Je hebt me geleerd om te luisteren naar mijn lichaam, hoe hard gaat mijn hartslag en wat kan ik doen om deze te kalmeren.
Je hebt me geleerd om naar mijn omgeving te luisteren, naar wat er om mij heen gebeurt en hoe ontspannen kan dit zijn.
Je hebt me geleerd om te luisteren naar mijn maag, heb ik echt wel honger of wil mijn hoofd graag iets om een onbevredigend gevoel weg te eten.
Je hebt me geleerd dat opgeven ruimte kan geven en niet een falen hoeft te betekenen.
Je hebt me geleerd om afstand te bewaren, niet alles is belangrijk, maak een to do/not to do list.
Je hebt me geleerd om te genieten van mijn man en kinderen, ze zijn niet lastig, soms hebben ze alleen aandacht van mij nodig.
Je hebt me geleerd om grenzen te stellen, tot hier en niet verder…dat is duidelijk en niet onvriendelijk.
Je hebt me geleerd om weer te ontspannen, ’s avonds naar de tv kijken is geen crime.
Je hebt me geleerd om weer te genieten van de kleine dingen in het leven.
Je hebt me geleerd dat ik aan mijzelf moet denken, wat vind ik fijn.
Je hebt me geleerd…… om weer mezelf te zijn.”
Karin

 

“In de Aandachttraining heb ik geleerd om weer (veel meer) in het nu te leven en te genieten van het nu. Om heel bewust rust (meditatie) momenten in te bouwen op een dag. Om de dingen te laten zijn en gebeuren die gebeuren in plaats van overal invloed (controle) op te willen hebben. Om weer te luisteren naar mijn intuïtie en om heel bewust ruimte te maken voor emoties wanneer ik dat wil.”
Yvonne


Particuliere klanten

Deel dit artikel

Reactie

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*