Sta In Je Kracht

Maandelijks Opfrismoment Mindfulness maart

Interessante artikelen, blogs en gewoon van alles wat inspireert, motiveert en relativeert.

8 maart 2018

Maandelijks Opfrismoment Mindfulness*

Als gezonde tegenhanger bij de voortdurende prikkels van onze binnen- en buitenwereld bouwen we deze avond bewust een moment van vriendelijke stilte in. Iedereen is welkom! Ervaring met Mindfulness of yoga is niet nodig, een beetje nieuwsgierigheid helpt wel. Onder deskundige begeleiding doe je oefeningen in een ontspannen sfeer. Hierna ga je mentaal en fysiek opgefrist naar huis.

 

We verlangen allemaal naar rust, en we hebben stilte nodig om ons brein en geest te laten herstellen. Op andere momenten kan de stilte ons uitdagen. Als een onaangename afwezigheid van afleiding.

Bewust af en toe de stilte in ons en om ons opzoeken, kan een vriendelijke uitnodiging zijn om bij jezelf te blijven. Niets meer en niets minder dan gewoon even stilstaan bij hoe het met jou gaat. Zonder dat je er iets mee hoeft te bereiken. Behalve misschien een moment om even de balans op te maken. Aandacht aan jezelf te geven. Waarna je vervolgens ook weer aandacht kan geven aan de wereld om je heen!

 

Even niets doen!   Het is een verlangen én een gezonde behoefte van ons allemaal. En zelfs als we weten dat het gezond en nodig is, blijkt het toch vaak lastig om het te realiseren. Schuldgevoel, verantwoordelijkheid, mentale of fysieke onrust maken soms dat we flinke hindernissen ervaren wanneer we “even niets doen”.

Hierbij de uitnodiging om niets doen eens in een andere vorm te ervaren. Als cadeau aan jezelf!  Echt niets doen? Het vraagt om een bewuste keuze, om Tijd te nemen of  te maken. Om je niet steeds te laten beheersen door de tijd.

 

*Dit opfrismoment is tevens een stiltesessie van 3 uur.

 

Wat is het opfrismoment?

Een opfrismoment Mindfulness is een moment voor jezelf, waarin je de alledaagse verplichtingen even kan loslaten. Onder deskundige begeleiding doe je verschillende oefeningen in een ontspannen sfeer. Er komen zowel zittende, liggende als bewegingsoefeningen aan bod. Hierdoor ga je na afloop mentaal en fysiek opgefrist naar huis.

Iedereen is welkom bij dit opfrismoment. Of je nou op zoek bent naar ontspanning, of juist je beoefening van Mindfulness wilt onderhouden. Kortom, ervaring is niet nodig, een beetje nieuwsgierigheid helpt wel. Want Mindfulness-oefeningen trainen je aandacht. De aandacht voor jezelf, het opmerken van signalen in je lichaam en geest en hoe hiermee om te gaan. Ook is er de gelegenheid om de opgedane ervaringen te delen en vragen te stellen.

De mogelijke effecten van dit opfrismoment zijn: ontspanning, rust, inzicht en verfrissing. Maar misschien ook wel relativering, een gezondere manier van ademhalen en een positievere en vriendelijke houding naar jezelf.

 

Elke maand is er een opfrismoment van 19.30 – 21.00 uur:


in 2018 steeds de 8e van de maand

maandag 8 januari

donderdag 8 februari

donderdag 8 maart*

zondag 8 april *

Prijs:

  • € 15,-  per keer of een strippenkaart voor 4 keer voor € 50,-
  • stiltesessies kosten €25,- of twee strippen
  • incl. koffie- thee – (on)gezond lekkers en hand-out.

Aanmelden: doe je door een mail te sturen naar corrine@stainjekracht.nl
Ook je vragen kun je per mail aan Corrine stellen. Bellen mag ook: 06 10 664 239

*Deze avond is een “stiltesessie” van drie uur. Op zondag 8 april is er een stiltedag, het opfrismoment is een onderdeel. meer info volgt tzt.

 

Deel dit artikel